Motorrijles in de winter

Motorrijles in de winter is niet echt in trek, het is koud, nat en niet echt ideaal. Althans dat zou je denken.. Lees verder en ontdek ook de voordelen:

Autorijschool Motorrijschool Les4You

Motorrijles in de winter bij Follow2.nl heeft zeker een aantal voordelen.

In situaties waar het weer niet al te best is en het dus geen pretje is om op de motor te zitten, ben je nog meer gefocused op het goed onder controle houden van je motor.
Het resultaat is dus dat je simpelweg beter leert rijden door de slechtere omstandigheden.

Een ander groot voordeel is wanneer je in de winter slaagt, je direct bij aanvang van het motorseizoen in mei op kunt stappen en heel de lente en zomer kan genieten van je gehaalde rijbewijs in de winter.

Ook zijn de wachtijden in de winter een stuk korter bij het CBR immers de drukte is in de zomer vele malen groter. De lestijden zijn ’s winters ook veel flexibeler, immers minder leerlingen die ’s winters lessen betekend dat Peter veel meer tijd heeft voor jou!

Ook leer je rijden in het donker, immers ’s winters wordt het aan het eind van de middag al donker.

Nog even de voordelen van motorrijles in de winter opgesomd:

  • Je leert beter rijden door meer extreme weersomstandigheden.
  • Slagen in de winter garandeert direct opstappen bij het begin van het motorseizoen.
  • De wachttijden voor de examens zijn veel korter.
  • De instructeur heeft meer tijd (dus flexibelere lestijden)
  • Je leert rijden in het donker.

Los van dit alles heeft eerlijkheidshalve motorrijles nemen in de winter ook enige nadelen waarmee je rekening moet houden, deze zijn:

In de winter kan het echt koud zijn, uiteraard kun je je hierop goed kleden. Kijk maar naar de motorpolitie, zij rijden in de meest extreme omstandigheden en zijn goed beschermd met thermokleding.

Ook is het denkbaar dat de geplande lessen kunnen worden afgezegd. Denk aan sneeuwstormen of ijzel. Uiteraard is er ’s winters zoals boven beschreven genoeg flexibel qua lestijden om snel een andere les in te plannen.

Examens die gepland staan kunnen door het CBR last minute worden afgelast. Indien het CBR dit besluit neemt dan is het niet anders en moet het examen verplaatst worden. Door deze overmacht ben je helaas vaak wel je lesgeld kwijt omdat je met je motorinstructeur naar het examen bent gereden.

Dus de nadelen van motorrijles in de winter zijn:

  • Het kan echt koud zijn, kleed je hier dus voldoende op.
  • Geplande lessen kunnen uitvallen, het kan immers ijzelen of hard sneeuwen.
  • Examens kunnen op order van het CBR last minute worden afgelast.

Samengevat is het nemen van motorrijlessen in de winter bij Peter Verhoof in Breda zeer goed voor jouw praktische vaardigheden (lees: motorbeheersing) en het aanvragen van examens bij het CBR gaat veel sneller. Zolang je zorgt dat je voldoende warm gekleed bent kun je op lange termijn veel voordeel halen van het leren rijden in niet ideale situaties. Uiteraard is het geweldig als je direct bij aanvang van het motorseizoen al niet meer hoeft te lessen want jij hebt je rijbewijs al op zak ;)